Håll koll på (pro)portionerna - väg dina matvanor - Kostdagboken

Håll koll på (pro)portionerna - väg dina matvanor

Image

De som vill gå ner i vikt kan ofta kaloritabellen utantill. Men vad gör det för nytta att känna till energihalten i 100 gram av allting om man ändå inte kan kontrollera hur många gram man äter? Till och med experterna skjuter under målet: 200 amerikanska näringsexperter ombads att bedöma fett- och kalorihalt i en rad portionsförpackningar. I genomsnitt underskattade de båda delar med 20 procent!

Därför:
En bra metod är att väga maten under en period. Sätt siffror på hur många gram du äter av allting och räkna om det till kalorier och fett. Var ärlig! Kanske blir du överraskad över hur mycket det blir när man lägger ihop allting.

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.