Simons 3 råd till framgång med kaloriräkning - Kostdagboken

Simons 3 råd till framgång med kaloriräkning

Simons 3 råd till framgång med kaloriräkning

Det är de små framgångarna som ger motivation till att fortsätta. Därför frågar vi Simon vilka råd han vill ge till andra användare. Råd som kan hjälpa till att hålla motivationen uppe och hjälpa framgångarna på väg.

Simon berättar att han har fått 3 enkla och konkreta lärdomar – som fungerat för honom!

Råd 1:Det är bättre att dra ifrån än att lägga till!

”Anteckna måltiden på din tallrik innan du börjar äta! På det sättet får du tid att överväga om du fortfarande är hungrig när du har ätit större delen av portionen. Det ger dig tid att fundera på om det halvtorra brödet som ligger på tallriken verkligen är värt kalorierna! Det är tillfredsställande att kunna dra bort dessa kalorier från måltiden man precis antecknat – och ge plats åt annat senare!”

Råd 2: Hellre övervärdera än undervärdera!

”Är du osäker på hur mycket din mat väger när du ska anteckna den? Övervärdera hellre vikten på maten – så undviker du att lura dig själv och det ger en klar fördel för vikten i slutändan. Det är tillfredsställande att dra ifrån kalorier som du redan räknat”

Råd 3: Portionera din mat!

”Ställ inte fram grytorna på bordet vid middagen. Det uppmuntrar direkt till att småäta trots att man inte längre är hungrig. Lämna därför kvar grytor och pannor i köket och lägg upp maten på tallriken istället. På det sättet äter man inte mer än det absolut nödvändigaste.”

Totalt sett har Simon uppskattat Kostdagboken.

”Det bästa med att använda I FORM Kostdagbok är upplevelsen av framgång – utan allt för mycket obehag”, svarar Simon direkt på vår fråga om vad som var bäst med I FORM Kostdagbok under de senaste 6 veckorna."

Simon framhäver särskilt att råd nr 2, om att kunna dra ifrån kalorier efter en måltid, ger en bra känsla: “”Att jag lät den sista biten bröd ligga kvar på tallriken, och därför kunde dra ifrån de redan räknade kalorierna, gav mig en känsla av framgång – att jag var på väg. För jag måste erkänna att det blev en sport av det hela.””

”Därför skulle jag också göra det lite annorlunda nästa gång – kanske tillåta mig själv lite mer än jag gjorde nu. Men å andra sidan nådde jag mycket snabbt ett bra resultat och det är det ingen som kan ta ifrån mig, så jag är helt enkelt riktigt nöjd.”

Från Kostdagbokens sida önskar vi Simon ett stort lycka till med den stora – och inte minst synliga – viktminskningen.Om du vill uppnå samma viktminskning som Simon? Starta din viktminskning idag:

Prøva I FORM Kostdagbok 5 dagar gratis >>

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.