Bli av med de extra semesterkilona - Kostdagboken

Bli av med de extra semesterkilona

Det är inte någon nyhet att vi går upp i vikt på semestern. En studie visar att en till tre veckors semester i genomsnitt ger oss 320 gram extra i bagaget. Det låter kanske inte mycket, men om du inte blir av med dina semestergram (eller kilon) igen, kan det få tunga konsekvenser.

Image

De extra grammen betyder inte att du måste störta iväg till gymmet eller att du inte kan tillåta dig själv att njuta av ett extra glas vin under din semester. Samma studie visar nämligen att blodtrycket sjunker när vi är på semester, vilket har en positiv inverkan på vår hälsa. Det viktiga är bara att du tänker lite extra på kost och motion när vardagen börjar, om du gärna vill hålla vikten på sikt.

Tyngre men hälsosammare

De ekstra grammene betyr ikke at du på død og liv må gå amok på treningssenteret, eller at du ikke kan kose deg med et ekstra glass vin i ferien. Den samme studien viser nemlig at blodtrykket faller når vi har ferie, og det er positivt for helsen. Det som er viktig, er at du gjør en ekstra innsats med kosthold og mosjon når hverdagen begynner igjen, hvis du gjerne vil holde vekten på sikt.

>>Läs också: Håll stressen borta under semestern

Ät bort dina kilon

Även om de flesta av oss vet skillnaden mellan sunda och osunda snacks, kan det vara en hel vetenskap att komma fram till vad som krävs för att gå ned i vikt efter två veckors ren njutning under semestern. Lyckligtvis finns det hjälp att hämta i olika hälsoappar som är utformade för att vägleda dig till en viktminskning. Med Kostdagbokens app [länk] kan du sätta upp ett mål genom att knappa in startvikt, önskad målvikt och slutdatum. Appen visar dig sedan ditt idealiska energiintag fördelat på kolhydrater, protein, fett och kostfibrer. Loggar du kost och träning får du hela tiden reda på hur många kalorier du kan äta under resten av dagen, och vad som krävs för att få plats med eventuella ”njutningskalorier” – och för att slutligen nå ditt mål utan att behöva gå och lägga dig hungrig.

>> Prova I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagarAv Elisa Nadire Caeli • Dato: 07.07.2016

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.