Kickstarta din viktminskning efter semestern - Kostdagboken

Kickstarta din viktminskning efter semestern

Image

Om du har svårt att hitta motivationen och släpa dig ner till gymmet efter några veckors avkoppling med (lite för) god mat, är du garanterat inte den enda. Men det finns många andra sätt att få mer motion – och en sundare kost. Du kan börja med att hitta det som motiverar just dig allra mest.

Tävla mot dina vänner

Om du är tävlingsinriktad kan du troligtvis hitta motivation genom att tävla mot dina vänner, och i dag finns det en mängd appar som alternativ till att mötas upp med ett stoppur i handen. I vissa träningsappar kan du starta en tävling tillsammans med dina vänner med ett start- och slutdatum, och kanske finns det härliga priser att hämta för vinnaren.

Social samvaro och välbehag

Det är långt ifrån alla som tycker det är så roligt att kommunicera över distans. Om du är en av dem som motiveras av dealer där den sociala samvaron är i centrum, kan du vinna på både kost- och motionsfronten. Kom överens om jogging- eller cykelturer varje vecka, gå med i en lagsport, anordna egna hälsosamma matklubbar, eller kom överens om att umgås över en take-away-kaffe ute i naturen, där ni samtidigt kan prata av er. All motion räknas!

Få all fakta serverad

Det kan vara svårt att ta reda på hur man ska börja, och kanske kan du behöva lite kunskap om kalorier och kolhydrater för att komma igång. Om du trivs med att följa en plan och motiveras av att se beräkningar och statistik byggas upp, kan du prova en app som Kostdagboken. Här får du till exempel reda på hur många kalorier du bör äta per dag, och om du anger din motion räknas den automatisk in i kaloriberäkningen.

Av Elisa Nadire Caeli

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.