Älska din träning och håll vikten - Kostdagboken

Älska din träning och håll vikten

PDF Skriv ut
Image

Det lättaste sättet för att börja tycka om att motionera är att välja något du tycker är roligt! Motion och viktminskning hör oskiljaktigt ihop – speciellt om du vill hålla vikten efter att du har gått ner.

Detta visar en undersökning där 113 överviktiga kvinnor i första omgången fick hjälp av gå ner i genomsnitt 12 kilo.

Sedan gjorde forskarna ett test av kvinnornas förhållande till motion för att ta reda på hur jobbigt de tyckte det var att vara fysiskt aktiv. Efter ett år kontrollerade man kvinnornas vikt igen, och de hade i genomsnitt gått upp 5,5 kilo. Det visade sig emellertid att de kvinnor som tyckte att motion var jobbigt och obehagligt hade gått upp väsentligt mer än de som tyckte att motion var roligt och en källa till välmående. Med andra ord: Det är lusten som är drivkraften, och om du tycker om motion får du väsentligt lättare att hålla din vikt.

Källa: Obesity

>>Prova I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.