Bli av med julkilona - Kostdagboken

Bli av med julkilona

Har du precis som många andra lagt på dig några extra julkilon och önskar komma tillbaka till hälsosamma vanor? Vi vet att det kan vara en svår uppgift att hitta rätt bland de många bantningskurerna och hitta den som passar just dig. Därför har vi samlat de 3 populäraste här så att du kan låta dig inspireras.

Image

5:2

Även känd som fastekuren och den låter mycket mer skrämmande än vad den är. Under denna kur fastar du 2 av veckans 7 dagar – de resterande 5 äter du som vanligt. På fastedagen äter du 500 kalorier, så du är inte helt utan mat, och hungerkänslan avtar snabbt. Forskning har dessutom visat att det är hälsosamt för våra organ, immunsystem och förbränningen med fastedagar. Kuren är enkel att få att passa in i en hektisk vardag, och det finns massor av goda recept så fastedagarna inte blir tråkiga.

I FORM-kuren

Är du typen som tycker om att det finns ett konkret träningsprogram och en lista på vad du ska äta och inte ska äta när du kör en kur? Då är I FORM-kuren som gjord för dig, för här får du nämligen precis det. Du kan med fördel använda Kostdagboken för att hålla koll på kalorierna.

LCHF

Namnet står för ’Low Carb High Fat”, vilket betyder att man drar nerpå kolhydraterna och upp på fettet. Kuren är känd för att ge stor och snabb viktnedgång. Det är dock viktigt att komma ihåg att stärkelserika livsmedel är de som mättar bäst och det är svårt för de flesta att helt utesluta stärkelse ur kosten under en längre tid. Kuren passar bra för dig som vill vänja dig av med socker och kickstarta din viktnedgång, och även här kan du använda kostdagboken för att hålla koll på fördelningen mellan kolhydrater/protein/fett i de enskilda matvaror. Prova den gratis här.

Av Maria Lundsgaard

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.