God vardagsmat som inte spräcker kaloribudgeten! - Kostdagboken

God vardagsmat som inte spräcker kaloribudgeten!

Det ska inte vara tråkigt att leva hälsosamt. Hälsosam mat kan vara lika full av smak och textur som allt möjligt annat. Det handlar bara om att vara kreativ och villig att prova nya och annorlunda kombinationer. Prova till exempel en hel dag med hälsosamma recept här: Image
Har du gott om tid på morgonen är sunda pannkakor en perfekt möjlighet att få i sig lite extra protein. Dessa pannkakor görs av banan och ägg och de smakar himmelskt!

På lunchen är vi ofta på språng och därför ska lunchen gärna kunna förberedas innan och packas med i väskan. Blomkålswraps kan lagas på kvällen och förvaras i kylskåpet några dagar så de är lätta att ta ut och fylla. Denna variant är gjord med lax men de kan även fyllas med fräsch avokado och kesosallad eller något helt annat.

Middagen ger utrymme för fantasin. Prova till exempel att piffa till kycklingbrösten genom att marinera dem och trä dem på spett. Vi äter med ögonen och därför kan det ha stor betydelse att maten ser lite annorlunda ut ibland. Och du kan ju trä all sorts kött på spett och marinera dem i olika kryddor och oljor för att variera.

Är du sötsugen är det faktiskt möjligt att baka en kaka som både smakar gott och är hälsosam. Ta bara denna citronkaka som kombinerar det syrliga med det söta och som inte snålar med glasyren - precis som det ska vara!

Är du sugen på fler hälsosamma recept? På I FORM Kostdagbok finns fler än 800 sunda recept du kan sätta tänderna i. Och du får de första 5 dagarna helt gratis.

Av Maria Lundsgaard

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.