Så håller du motivationen uppe - Kostdagboken

Så håller du motivationen uppe

De flesta av oss har nog provat på att göra en stor livsstilsförändring. Ambitionen är på topp och motivationen är gränslös. Men all förändring är svår och det tar tid för kroppen att vänja sig vid nya hälsosammare vanor. Om du också kämpar med att hålla motivationen uppe kan du säkert dra nytta av dessa goda råd.

Image

Ett av de stora felen vi gör när vi vill förändra vår livsstil är att vi vill ändra allt på en gång. Prova istället att ta ett litet steg i taget och sätt upp några delmål så förändringarna inte känns så stora. Börja till exempel första veckan med att sätta upp som mål att röra på dig 2 gånger i veckan. Veckan efter kan du prova att ersätta några av de snabba kolhydraterna med fullkornsvarianter. På så sätt bygger du långsamt upp livsstilen och kroppen och sinnet behöver inte förhålla sig till alltför många stora förändringar på en och samma gång. Når du lyckas uppnå ett delmål, belöna dig själv! Det kan vara med ett gott ”cheatmeal”, en påse lösgodis eller en ny fin blus. Då har du alltid något att se fram emot. Du kan med stor fördel använda I FORM Kostdagbok som stöd för att nå dina delmål och hålla motivationen på topp när det känns som om målet ligger långt bort.

Ett riktigt bra tips för att hålla motivationen på topp är att involvera andra. Berätta för dina närmaste att du har bestämt dig för att få hälsosammare vanor och att du uppskattar deras stöttning. Det är mycket svårare att ge upp när du vet att det är många andra som tror på dig. Samtidigt slipper du bli erbjuden kakor och andra godsaker när du hälsar på familj och vänner, vilket också gör det hela lite lättare.

Av Maria Lundsgaard

Om Kostdagsboken

Kostdagboken hjälper dig att lyckas med din viktminskning. Du sätter målet och Kostdagboken hjälper dig att nå det. Du antecknar allt du äter i en dagbok online och Kostdagboken räknar ut hur många kalorier du får i dig under en dag. Kostdagboken räknar ut antalet kalorier för de enskilda ingredienserna, för en hel måltid, för hela dagen och för hela din viktminskningsperiod. Hur enkelt som helst!

Visste du?

I Kostdagboken kan du hela tiden följa din kaloriförbrukning. Genom några klick med musen kan du snabbt och lätt få full koll på dina kalorier.